Pince külső oldali szigetelése bitumenes szigetelőrendszerekkel

1 Alapozó
KÖSTER Polysil TG 500
2 Csőátvezetés szigetelése
KÖSTER KB-Flex 200
3 Preparing wall/floor junctions
KÖSTER NB 1 szürke
4 Installing fillets
KÖSTER Sperrmörtel-Fix duzzadóképes
5 Waterproofing layer
KÖSTER Deuxan 2K-glett
6 Reinforcement
KÖSTER Armierungsgewebe
7 Protection of the waterproofing layer
KÖSTER Schutz-und Drainagebahn 3-400

A pincefalak külső oldali szigetelése bitumenes rendszerekkel a standard megoldásokhoz tartozik. Az anyagokat képlékeny állapotban hordjuk fel, és illesztésmentes szigetelést hozunk létre. Egyszerűen, biztonságosan használhatóak, és repedésáthidalóak.

Az alapozást tiszta hordképes aljzatra visszük fel. A KÖSTER Polysil TG 500 egy általánosan használható anyag minden ásványi felületen, gipszet kivéve. Az esetlegesen előforduló sókat megköti, szilárdítja a felületet. Régi bitumenes felületekhez a  KÖSTER Bitumenalapozót használjuk.

A csőátvezetéseket a mindenkori bitumenes vastagbevonattal, vagy galléros rendszerekkel zárjuk le.

A szigetelést a hátulról alászivárgó víz ellen az alsó csatlakozásnál KÖSTER NB 1 szürke-t KÖSTER NB 1 Flex-el kombinálva sávos szigetelés kialakításával védjük. A szigetelésben a sarkoknál fellépő feszültség elkerülésére a fal- alaptest vagy padlólemez csomópontban holkert kell kialakítani.

A felületszigetelést kézi felhordással pl.: a KÖSTER Deuxan 2K glett-el, két rétegben felhordva alakítjuk ki. A KÖSTER Deuxan Professional-t ezzel szemben szórással hordjuk fel. Az erőkímélő kézi kivitelezéshez a KÖSTER Bikuthan 1K és KÖSTER Bikuthan 2K termékeket ajánljuk.

A KÖSTER erősítőszövet beépítésétalapvetően minden  termékhez és terhelési szinthez javasoljuk. Beépítésével javul a repedésáthidalás és egyszerűen kialakítható a megfelelő rétegvastagság.

A munkagödör feltöltésekor a szigetelést a  KÖSTER védő- és szivárgólemez 3-400-al védjük.

Kérjük a mindenkori aktuális műszaki adatlapokban leírtakat figyelebe venni.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America